Buat border melengkung keliling blog :) *TUTORIAL

Assalamualaikum.

Seperti di janji kan. Aku nak bagi satu tutorial yang mesti semua orang dah tahu. Hihi XD tapi nak buat juga.
Tetiba nak kongsi kan tutorial ni. Tunggu masa je nak siarkan. Ewah! Nak tahu tutorial apa? jengjengjeng! Buat border melekung kat keliling blog. haa! Tak pasti? meh tunjuk gambar sikit.



 Tu lah dia. senang je nak buat ni. Bagi yang dah pro lah, kepada yang baru dalam blog macam aku ni memang agak slow lah, tapi nanti lama-2 akan jadi pandai juga. Act, aku main tekan-2 je and then main tambah je code dalam blog. Lepastu, jadi pula ni yang suka ni >< hihi! ok stop, merapu. Let's start!

FIRST

  • Design - edit html - tick expand widget ( jangan upa yaa.)
  • Tekan ctrl+F, and then cari -----------> .content-inner {  
  • Lepastu, paste code ni ------------------------> -moz-border-radius: 20px;
                                                                   -webkit-border-radius: 20px;


    Copy code ni kat BAWAH .content-inner {

    Dah siap! senang kan? hihi. Nampak mcm susah. Act, buat benda ni sangat senang tau. Yang aku buat  20px  tu. Korang boleh buat ikut sedap hati k. Sorry, aku baru buat tutorial ni. so, banyak sangat cacat cela. Tak pandai sangat. Aku harap korang paham la ye? kalau tak faham boleh tanya aku. hihi :)

    p/s: kalau nak copy tekan ctrl + c

    *KALAU DAH SIAP TU, TEKAN PREVIEW DULU. ANDA THEN BARU TEKAN SAVE! HIHI. JANGAN LUPA COMMENT TAU! 
    * KALAU NAK AMBIL TUTORIAL NI MINTA IZIN DULU YE. KALAU TAK KENA PANG. HIHI




    Handsome kan? Bf baru aku >< jangan jeles! hahahahahhahahah. 


    Ok, that's all. harap entry kali no membantu korang la k? buiiboii.

No comments:

Post a Comment